Vyhledávání

Kategorie

Články pro Vás připravuje

Články plné zajímavostí pro Vás!


Punčochy na děti nepatří

  Publikováno 02.10.2019   |  Matka v běhu



Venku přituhlo. Dáváte punčocháče? Všechny moje kámošky je natahují dětem pomalu 300dní v roce, aby miláčci nenastydly, nebo jim netáhlo na nožičky. ALE!

Číst více

Kojení - mýty a fakta

  Publikováno 11.09.2019   |  Matka v běhu



Kolem kojení visí mnoho otazníků a neznámých. Co člověk, to názor. I já se v poslední době s pár otázkami prala a tak jsem šla za těmi povolanějšími a zamířila přímo k laktační poradkynˇi.

Číst více

Rok se s rokem sešel

  Publikováno 30.08.2019   |  Matka v běhu



“Až s dětmi vidím, jak to letí!”. Věta, které jsem se smála, když mě mamka jako malou holku hladila po hlavě a hlásila sousedce, že už mi je osm. Ale teď mi doslova minuty utíkají před očima. Jsou večery, kdy si prohlížím zpětně fotky, co jsme dělali, kde jsme byli, nebo jen momentky, a během pár dní vidím ty obrovské změny, které nastaly. Pokroky, které Emička udělala...

Číst více

Mléko jako životadárná tekutina

  Publikováno 04.08.2019   |  Matka v běhu



Kojení, téma, na které by mě nikdy nenapadlo psát. Je tu celosvětový týden kojení a všude je to jako kojící boom. I když je to pro mě osobně lehce osobní téma, nenechá mě to po pár přečtených postech asi tak moc chladnou.

Číst více

Tuňákové muffiny

  Publikováno 19.07.2019   |  Recepty pro malé hrdiny



Bez cukru, bez lepku, z cukety.

Číst více

Hruškové minibábovičky

  Publikováno 19.07.2019   |  Recepty pro malé hrdiny



Ne všechno sladké musí být nezdravé

Číst více

Malá - velká změna s prozdraví

  Publikováno 11.06.2019   |  Nikola radí/zkouší



Květen se nesl ve znamení krásné výzvy s prozdravi.cz “Malá změna s prozdraví”. Bylo hezké být součástí. Měsíc pro někoho nekonečně dlouhé období s prozdraví.cz to byla jedna velká jízda, která utekla ani jsme nemrkli.

Číst více

První dovolená s dítětem = galeje

  Publikováno 11.06.2019   |  Matka v běhu



První dovolenou s Emčou jsme si všichni asi jen malovali :D Realita byla trošku jinde. Relaxujeme až teď, doma. (Následující řádky jsou i s nadsázkou).

Číst více

Cvičení s kočárkem, jak na to

  Publikováno 11.05.2019   |  Matka v běhu



Mnoho maminek, které přijdou na cvičení s kočárky - Matka v běhu, čeká, že celá lekce je vedena u kočáru a jsme stále v pohybu. Opak je pravdou. Proč? Snad to nevyvolá veliký rozruch, ale… Celkově mi přijde, že jsou přesně 2 hlavní poly maminek - ty aktivní, které by nejradši makaly hned po porodu a pak ty, které to neřeší a do sportu se nehrnou, protože se hodně naběhají kolem ratolesti, nemají chuť a nebo prostě mají dovolenou. Pozor, i pro ty aktivní mám taky prst nahoru. Nic se nemá přehánět a s aktivitou bych začala opatrně. I když jsem taky blázen, počkala jsem si na vše až když to mělo svůj čas a já viděla, že to to tělo dá. Nebudu vám lhát, ale těžce jsem ze začátku nesla, když jsem nezvládla pár cviků, které mi dřív nedělaly problém, protože tělo najednou nefungovalo, jako dřív. Proč necvičíme s kočárkem Obecně vidím (a na sobě i cítím), že většina maminek má přetížené trapézy, předloktí apod. Jednoduše, záda a ruce trpí. Trpí pořád, protože děti nosíme a různě taháme. Nebudeme si nic nalhávat, ale 100% ergonomicky, tak aby všechny svaly byly zaktivované, aby nic v těle netrpělo, to neděláme. Když si vezmu, že držím rukojeť kočárku, 99% maminek ji např. při výpadu (zátěži) ještě intenzivněji stiskne a při pohybu nahoru automaticky zapojí už tak přetížený trapéz a je to jako jeden začarovaný kruh. Přetěžujeme přetížené. Přesně to je jeden z důvodů, proč necvičíme s kočárky a hodně věcí děláme do prostoru bez extrémního využití pomůcek. V tréninku jsou cviky zaměřené na nohy a kompenzačí na diastázu, záda apod. Jak na to, když musíme držet kočárek Úchop na kočárku by měl být volný, lokty by neměly být propnuté, ale mírně pokrčené, stejně tak i kolena. Myslete i na pánevní dno. Pozor i na ramena, která odtahuje od uší a od stran.

Číst více

Sociální sítě jako drtiče dnešních maminek

  Publikováno 23.04.2019   |  Matka v běhu



Nedávno mě možná až zabolela jedna hezká zpráva: “Stíháte toho tolik, až si připadám nemožná.” Mám teď chvíli čas, je 17:00 a Emička usnula. Přesně vím, co se bude dít v noci a tak vám tu “dokonalost” trošku představím.

Číst více



« Předchozí 1 2 3 4 5 6 11 15 20 Další »