Publikováno 15.12.2017 | Recepty
Marokánky jsou můj favorit už od dětství a jako s jediným cukrovím si s nimi umím představit celý rok. Ale tohle je topka!
Ingredience:
150g ovesných vloček
50g špaldové mouky
sušené ovoce - co tě napadne - meruňky, rozinky, brusinky, rakytník
ořechy
350 ml mléka
med
kokosový olej
80% čokoláda
Postup:
Ořechy a sušené ovoce nakrájíme na jemné kousky a smícháme s vločkami a pohankovou moukou. Med, mléko a kokosový olej v hrnci ohřejeme až se začně jemně pobublévat a pak přilijeme do suché směsi. Hmotu lžicí tvarujeme na pekáč do tvaru marokánků a pečeme při 180 stupněch. Mezitím si na horkém plameni rozpustíme kokosový olej s čokoládou a po cca 20 minutách, kdy marokánky vyndáme z troupy zdobíme.