Zpět na výpis článků
Tvarohové bábovky nejsou pro uplakánky
Publikováno 04.03.2017 | Recepty
Nedávno jsem okusila tu nejlepší bábovku na světě, ale nezdravé vždy chutná nejlépe. Proč nezkusit vyměnit pár ingrediencí?! Tvaroh a mák jako základ zůstaly a veledílo bylo na světě! Pojď vstříc vláčné chuti.
Ingredience:
3 vejce
100 g polotučného tvarohu
150g špaldové nebo kokosové mouky
50 g mletého máku
1 celý citron - šťáva
med/agáve nebo datlový sirup
100 ml sojového mléka
prášek do pečiva
poleva:
90% čokolada
1 polévková lžíce kokosového oleje
1 polévková lžíce arašídového másla
Postup:
Vajíčka metličkou vyšleháme a postupně přidáváme všechny sypké ingredience (mouka, mák, kypřící prášek), potom přidáme tvaroh a zalijeme sojovým mlékem. Na závěr zakápneme šťávou z jednoho vymačkaného citronu a osladíme. Vzniklou hmotu nalijeme do přede kokosovým olejem vymazané formy a pečeme cca 40 minut na 180°.
Během pečení si z 1/2 čokolády, kokosového oleje a arašídového másla, v kastrůlku připravíme tekutou hmotu, kterou na závěr nalijeme na bábovku, která je vykleplá z formy.