Publikováno 10.08.2017 | Recepty
Bábovek je všude habaděj. Je jich dokonce i plný internet, ale jaká je ta nejleší? My doma razíme tvarohovou.
Ingredience:
200g kukuřičné mouky
100g špaldová mouka
4 vejce
vanilkový lusk
holandské kakao
kypřící prášek
400 g tvarohu se smetenou (LIDL)
kokosový olej
med
Postup:
Vanilkový cukr rozemeleme a smícháme s moukou. Přidáme vejce, kokosový olej, tvaroh a kypřící prášek. Vše pečlivě smícháme a osladíme. Formu vymažeme kokosvým olejem a vlijeme do ní 1/2 vanilkové směsi. Do zbylé směsi přidáme holandské kakao a pečlive zamícháme. Potom vlijeme na světlou část do formy.
Pečení - 30 minut na 175 stupňů a 15 minut na 150 stupňů.