Publikováno 19.09.2016 | Recepty
Tapioky nebo perly štěstí v kuchyni? Škroby se značkou povoleno!
S tapioky se v poslední době setkáváme na každém rohu, ale věděl jsi, že jsou vhodné do bezlepkové kuchyně? Jsou vhodne při problémy s trávením a zárověň obsahují řadu vitamínů, minerálů a vlákninu. Díky škrobům, které se v těle dlouho tráví zajistí pocit nasycení po delší dobu. Svůj původ maji v hlízách rostliny maniok.
Čokoládový tapiokový pudinky s kokosem
Ingredience:
tapiokové perly
alpro soja čoko
kokos na ozdobení
Postup:
Perly propláchneme a cca na 10 minut necháme odstát v 1/2 hnečku vody, aby naboptnali. Potom vlijeme do hrnce, přidáme alpro a mícháme na mírné ohni dokud nechytne pudinkovou konzistenci. Ozdobit to můžeš dle libosti! Pokud přidáš kus ovoce a semínka, zajistíš si zcela vyváženou snídani bohatou na základní živiny - bílkoviny, sacharidy a tuky. Není lepšího startu hned po ránu.