Zpět na výpis článků
Špaldová dvoubarevná bábovka
Publikováno 06.05.2017 | Recepty
Bábovky nejsou pro uplakánky a my jsme o víkendu nechtěli brečet. Proto jsem večer po cvičáku vytasila formu a šlo se na to! Honzův tatínek dělá výstavní kusy a tak si Jan doma nedopustil,
"Vyhlašuješ taťkovi souboj?".
Ingredience:
špaldová mouka
3 vejce
vanilkový cukr
holandské kakao
kypřící prášek
250g tvarohu z královských dobrot
kokosový olej
med
olej z vlašských ořechů
300 ml mléko (klidně i rostlinné)
Postup:
Mouku, vanilkový cukr smícháme, přidáme vejce, 3 lžíce oleje z vlašských ořechů, mléko, tavroh a kypřící prášek. Vše pečlivě smícháme. Honza vymazal kokosovým olejem formu a já rozdělila hmotu na 2 díly. Jeden vlila do formu a do druhého přidala kakao, zamíchala a přilila na bílou část.
Pečení - 30 minut na 175 stupňů a 15 minut na 150 stupňů.