Zpět na výpis článků
Nepečená jahoda lahoda
Publikováno 09.06.2017 | Recepty
Ne vždycky chceme zapínat troubu a veliká kuchařská challenge pro mě byly nepečené dorty. Tak jsem se na jeden vrhla. Posuďte sami.
Ingredience:
základ:
200 g máslové sušenky
2 lžíce arašidového másla
100 ml mléka
barevná vrstva:
1/2 mascarpone
cream cheese (LIDL)
250g tvarohu polotucneho
zelatina jahodova (LIDL)
jahody
med na oslazeni
1/2 citronu
Postup:
Sušenky rozdrtíme a na mírném plameni rozpustíme arašídové máslo s mlékem. Potom přidáme sušenky a dolejeme trošku mléka, aby to nebyla tuhá hmota. Vzniklou hmotu natlačíme do fotky, která je vystrala potravinářskou folií.
Mascarpone, cheese a tvaroh smícháme. Jahody rozmixujeme se šťávou z citronu a troškou vody. Na horkém plameni rozmixované jahody ohřejeme a přidáme želatinu. Jahodové pyré nalijeme do bílé směsi a 3/4 rozetřeme na sušenkový základ. Zbylou část jahod smícháme se zbytkem bílé (teď už růžové) směsi a natřeme na mírně stuhlou světlejší vrstvu.
Vršek ozdobíme dle vlastní inspirace.