Publikováno 05.05.2017 | Recepty
Není obchod, kde by teď nepraskaly pulty pod kily rebarbory a já si vždy vzpomenu na tu vůni z babiččiny kuchyně, kde jsme se jako děti těšily, až nás lehce po kousnutí zaštípe nádechem kyselosti. V neděli jsem pekla svou první po vzoru babičky, jen ve zdravé verzi... Posuďte sami.Ingredience:
250g jáhlové mouky
3 vajíčka
2-3 ks rebarbory
1 vanilkový cukr
kypřící prášek
250ml kokosového/mandlového já dala rýžového mléka
2 lžíce kokosový olej
med
na drobenku
ghí
med
pohanková mouka
Postup:
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousíčky a v hrnci přelijeme horkou vodou. Dáme chvíli odstát a v překapávači necháme odkapat. Mezi tím:
Smícháme sypké surovinu, přidáme žloudky a vlažné mléko s rozpuštěným kokosovým olejem a medem. Na závěr pomalu přimícháme sníh z bílků. Ozdobíme rebarborou. A na závěr drobenkou.
Pečeme cca 25minut na 175 stupňů.