Zpět na výpis článků

Ghíčko, jako neznámá

Publikováno 28.09.2018  |  Nikola radí/zkouší



Správná strava jde ruku v ruce s pohybem. A ne vždy to co se zdravě tváří zdravé je. V knížce Postav si svou postavu věnuju velikou část tukům a vysvětluji, proč bychom je rozhodně neměli vynechávat v jídelníčku a že light strava je spíš na škodu.

 

Boom margarínu opadá, ale všichni se křižují nad cenou másla. Ale co teprve GHÍ! Znáte gíčko, neboli přepuštěné máslo? Mnoho lidí v mém okolí se pořád ptá, co to poustuju na instagramu ve stylu kuře na ghíčku apod. Ghíčko u nás v kuchyni nechybí. My se tuků nebojíme, my je vítáme. Bez tuků bychom se totiž jen těžko zbavovali tuků, v tucích se i rozpouští vit. D, E, K, A , při konzumaci správných tuků ve stravě nás nehoní mlsná a déle vydrží pocit sytosti a jsou i zásobárnou energie. Našla bych mnoho dalších PRO, proč tuky ano. Ale zpátky ke ghíčku.

Ghíčko neboli přepuštěné máslo je známé hlavně v ajurvédě. Už naše babičky a prababičky, které neměly kde máslo skladovat ho přepouštěly, aby déle vydrželo. Věděli jste, že: “Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdraví prospěšný tuk.”

 

PROČ GHÍČKO

Ghíčko se nepřipaluje, což ocení kuchaři jako já.

Mohou ho lidé s intolerancí na laktózu.

Díky kyselině máselné je udržována hladina inzulinu (delší pocit sytosti).

Obsahuje samé zdravé tuky.

Vyživuje nervové buňky.

Má hojivé účinky.

Stačí ho jen opravdu málo. Tady se bavíme o čajových lžičkách.

 

Chceš ho vyzkoušet?! Klikni na odkaz a zadej kód: ghicko10 a získáš slevu 10% na nákup!

 


970x310-1532953562.png