Publikováno 22.09.2017 | Recepty
A pak že úplatky se nepečou. Ale co se stane, když dostanete igelitku nabouchanou hruškami!
Ingredience:
3 hrušky
150g špaldové mouky
špetka soli
kypřící prášek
2 vejce
150 ml mléka
vlašský olej (nebo jiný)
čekankový sirup
poleva:
máslo cca 80g
skořice
med nebo jiné sladidlo
1 vejce
Postup:
Mouku a vejce vyšleháme a přidáme sirup. Do vzniklé pěny přidáme mouku s kypřícím práškem, zalijeme mlékem a zakápneme olejem. Troubu předehřejeme na 150 stupňů, formu vymažeme olejem a nalijeme do ni půl těsta. Na půlku naklademe na měsíčky nakrájené hrušky a přelijeme druhou polovinou těsta. Pečeme cca 30minut.
Na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme skořici, med a vajíčko. Vznikne nám poleva, kterou po 30 minutách nalijeme na koláč a necháme zapéct dalších 20minut.