Zpět na výpis článků

Francouzský hruškový koláč

Publikováno 22.09.2017  |  Recepty



A pak že úplatky se nepečou. Ale co se stane, když dostanete igelitku nabouchanou hruškami!

Ingredience:

3 hrušky

150g špaldové mouky

špetka soli

kypřící prášek

2 vejce

150 ml mléka

vlašský olej (nebo jiný)

čekankový sirup

 

poleva:

máslo cca 80g 

skořice

med nebo jiné sladidlo

1 vejce

 

Postup:

Mouku a vejce vyšleháme a přidáme sirup. Do vzniklé pěny přidáme mouku s kypřícím práškem, zalijeme mlékem a zakápneme olejem. Troubu předehřejeme na 150 stupňů, formu vymažeme olejem a nalijeme do ni půl těsta. Na půlku naklademe na měsíčky nakrájené hrušky a přelijeme druhou polovinou těsta. Pečeme cca 30minut. 

Na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme skořici, med a vajíčko. Vznikne nám poleva, kterou po 30 minutách nalijeme na koláč a necháme zapéct dalších 20minut.