Zpět na výpis článků

Dýňový cheescake v barvách podzimu

Publikováno 26.09.2016  |  Recepty



Podzim hraje všemi barvami a proč by tomu tak nemohlo být i v kuchyni? V posledních letech zaznamenala veliký boom dýně Hokaidó. Už jsi zkusil cheescake z dýně Hokaidó?
Tuto dýni nikdy neloupeme - ochudíš se tak o řadu vitamínů a onu kouzelnou oranžovou barvu spojenou s podzimem. Krom toho je neskutečně sytá, protože obsahuje velké množstvi vlákniny. Své uplatnění nalezne i při problémech s ledvinami, zánětem slinivky. Mimo jiné je vhodná i pro diabetiky.
Ingredience:
1 dýně hokaido
400 g tvarohu
2 vajíčka
kypřící prášek
60 g ořechů (já použila kešu)
120g vloček
vanilkový pudink
85% čokoláda
med

Postup:
Základ: vločky, ořechy a vajičko rozmixujeme, přidáme 1 sklenici vody a smícháme se špetkou kypřícího prášku. Vzniklou směs vměstnáme do formy. Náplň: uvaříme dýni, kterou rozmixujeme - vznikne nám pyré 500 g, 250 g tvarohu, pudink, med a vajičko smícháme. Náplň nalyjeme na základ a dáme do trouby na 180° na 30 minut. Mezitím si připravíme polevu z 85% čokolády, kterou rozpustíme na mírném ohni, přidáme 150 g tvarohu a med. Vše vlijeme navrch a necháme dopéct na 15 minut.