Zpět na výpis článků
Bounty jako vůně po exotice
Publikováno 26.07.2017 | Recepty
Dovolená je v plném proudu, ale ne každý leží zrovna u moře. Tak proč si tam na chvíli neodskočit?! Hledala jsem, co upéct a zažít aspoň chvíli pocit pod kokosovým nebem. Zde to máme!
Ingredience:
Spodní vrstva:
150g mandlí
75g strouhaného kokosu
holandské kakao
40g kokosového oleje
2 vejce
Kokosová vrstva:
150g mletého kokosu
1 plechovka kokosového mléka
40g kokosového oleje
agávový sirup
Čokoládová vrstva:
150g 80% čokolády
kokosový oleje
Postup:
Mandle a kokos rozmixujeme, přidáme kakao, 2 vejce a roztopený kokosový olej. Vše zamícháme a těsto necháme péct cca 15 mint na 150 stupňů. Mezi tím připravíme kokosovou hmotu. Kokosové mléko s olejem ohřejeme a vmícháme mletý kokos. Na závěr osladíme agáve. Když základ vychladne, nalijeme hmotu na základ a necháme ztuhnout (já nechala přes noc v ledničce). Ráno jsem rozpustila čokoládu se lžící kokosového oleje a ztuhlý koláč jsem přelila a nechala zatuhnout v lednici.
Už jsi v karibském ráji? Dobrou chuť
Inspirováno z cukrfree.cz