Zpět na výpis článků

Bounty jako vůně po exotice

Publikováno 26.07.2017  |  Recepty



Dovolená je v plném proudu, ale ne každý leží zrovna u moře. Tak proč si tam na chvíli neodskočit?! Hledala jsem, co upéct a zažít aspoň chvíli pocit pod kokosovým nebem. Zde to máme!


Ingredience:
Spodní vrstva:

150g mandlí
75g strouhaného kokosu
holandské kakao
40g kokosového oleje
2 vejce

Kokosová vrstva:
150g mletého kokosu
1 plechovka kokosového mléka
40g kokosového oleje
agávový sirup

Čokoládová vrstva:
150g 80% čokolády
kokosový oleje

Postup:

Mandle a kokos rozmixujeme, přidáme kakao, 2 vejce a roztopený kokosový olej. Vše zamícháme a těsto necháme péct cca 15 mint na 150 stupňů. Mezi tím připravíme kokosovou hmotu. Kokosové mléko s olejem ohřejeme a vmícháme mletý kokos. Na závěr osladíme agáve. Když základ vychladne, nalijeme hmotu na základ a necháme ztuhnout (já nechala přes noc v ledničce). Ráno jsem rozpustila čokoládu se lžící kokosového oleje a ztuhlý koláč jsem přelila a nechala zatuhnout v lednici. 
Už jsi v karibském ráji? Dobrou chuť

Inspirováno z cukrfree.cz